T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANTALYA / MURATPAŞA - Mevlana Anadolu İmam Hatip Lisesi

HEDEF YKS 2024

Nis

Okulumuz 12. sınıf öğrencileri 18 Nisan 2024 günü Nazım Hikmet Fuar ve Kongre Merkezi'nde üniversite tanıtım ve tercih fuarına katılmışlardır. Fuarda üniversiteler hakkında bilgi edinen öğrencilerimiz , motivasyon ve sınav kaygısı amacıyla da düzenlenen seminere katılım sağlamışlardır .

Nis

5-9 Nisan tarihlerinde yapılması planlanan Soru-çözüm kampı öğrencilerimize ve velilerimize duyrulmuştur.

Şbt

  Din Öğretiminden sorumlu Şube müdürü başkanlığında il Rehberlik Koordinatörü ve İmam Hatip okullarında görev yapan Hedef YKS koordinatörleri ile İl bazlı Hedef YKS zümre kurulu toplantısı gerçekleştirildi ve alınan kararlar aşağıda yer almaktadır.

1-Ölçme değerlendirme sınavlarının devam ettirilmesi

2- Yapılan sınavların analizlerinin yapılarak eksik kazanımlarının giderilmesi

3- Üniversite gezileri

4- Motivasyonu artırmak için geziler yapılması

5- Rehberlik servisinin öğrencilerle bire bir görüşmeler yapması

Şbt

Şbt

Şbt

Şbt

  Rehberlik servisi işbirliğiyle kariyer buluşmaları kapsamında, öğrencilerimize online olarak Elektrik Mühendisliği, yüzyüze olarak da Hemşirelik ve İlahiyat meslekleri tanıtıldı.

Şbt

Şbt

Ara

Ara

2023 Yks'den başarılı olarak öğretmenlik, psikolojik danışma ve rehberlik, polis meslek yüksekokulu ,ekonomi ve ilahiyat bölümlerine yerleşen öğrencilerimiz ile üniversite sınavına hazırlık süreçleri ve motivasyon buluşması gerçekleştirildi.

Ara

Okulumuz rehberlik servisi tarafından planlanarak İŞKUR temsilcilerinin katılımıyla okulumuzda 11. Ve 12. Sınıf öğrencilerine meslek seçmenin önemi ve geleceğin meslekleri konulu seminer gerçekleştirilmiştir.

Kas

Kas

Ekm

Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüzün YKS Hedef 2024 Projesi kapsamında; Akademik Takip Komisyonumuzu oluşturduk ve tanıtım toplantımızı gerçekleştirdik.