ANTALYA / MURATPAŞA - Mevlana Anadolu İmam Hatip Lisesi

Dilimizin Zenginlikleri

Ara

Mehmet Akif'in Safahat adlı eserinden üç kelime ile cümle kurma konulu afiş yarışmasında, öğrencilerimiz 43 eser arasından ilçemizde 2. olmuştur.

Ara

Dilimizin Zenginlikleri Projesi aralık ayı etkinliklerinden 'Safahat Okumaları' etkinliği gerçekleştirildi. öğrencilere mehmet Akif Ersoy ve Safahat konulu çevrimiçi bilgi yarışması duyurusu yapıldı. Öğrencilerin bilgi yarışmasına hazırlanmaları konusunda rehberlik edildi. 'Safahat' konulu afiş yarışması için afiş tasarlandı.

Ara

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında okulumuzda faaliyetin hedef kitlesine uygun tanıtım etkinlikleri yapıldı. 'Sözlük özgürlüktür' temasından hareketle dilimizin seçkin ve özgün eserlerinin tanınmasına rehberlik edildi. Sözlük tasarımları yapıldı.

Klasik eser okumaları faaliyeti çerçevesinde ilk olarak 'Bilen Oturur' etkinliği gerçekleştirildi. Klasik eser listesine göre belirlenen belirli kelimeler alınarak sınıflarımızda anlamdaşlık üzerine çalışmalar yapıldı. Hazırlanan sözlük tasarımları sınıflarda sergilendi.